START UP NATION 2019

√ Start Up Nation 2019 poate fi accesat de firmele infiintate dupa data de 01.02.2017 .

√ Finantarea Nerambursabila este de 200.000 Lei, si se pot achizitiona echipamente tehnologice, mobilier, se pot plati chirii, salarii, utilitati, soft-uri, etc,

√ Prin intermediul programului, 10.000 de societati  vor  finantare nerambursabila de  200.000 de lei, pentru activitati economice care se incadreaza in categoriile: Productie, IT, Industrii Creative, Servicii, Comert. 

√  Implementarea proiectului se poate realiza si prin intermediul unui credit punte pus la dispozitie de bancile partenere ( BCR, CEC si Transilvania), iar cheltuielile cu acesta pot fi suportate prin program.

√  Salariile angajatilor, chiria spatiului precum si utilitatile pot fi platite prin proiect pentru o perioada de pana la un an de zile.

√  Start Up Nation este unul dintre  programe de finantare prin care se pot achizitiona autoturisme in limita sumei de 36.000 lei!

√  Conform noilor proceduri publicate de Autoritatea Contractanta, beneficiarii pot solicita un avans de 30% din cei 200.000 Lei, pentru demararea implementarii proiectului.


Daca esti interesat de Fonduri Nerambursabile, asteptam mesajul tau!


Domenii de activitate eligibile

 

√  Productie

√ Servicii, inclusiv industriile creative definite conform HG. 859/2014*

√  Comert si alte servicii

Investitii realizabile  prin Start Up Nation 2019

√  Echipamente tehnologice, inclusiv echipamente IT tehnica de calcul tip PC. Acestea includ si: echipamentele  pentru locurile de joaca si sali de sport, fitness, x-body si de forta, precum si drone.

√ Achizitia spatiilor de lucru, includ si corturile pentru organizare evenimente si baloanele presostatice.

√ Achizitionarea de spatii de lucru, spatii de productie si spatii pentru prestari servicii si comert.

√ Mijloace de transport: autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, kart-uri, ATV-uri, rulote cu sau fara motor, elevatoare, incarcatoare, remorci si semiremorci, platforme, izoterme si frigorifice, doc plutitor, salupe maritime pentru calatori, ambarcatii fluviale de agrement, aparate de zbor, autoutilitare si autovehicule cu destinatie speciala, cu exceptia vehiculelor simbol G.

√ Achizitionarea de mobilier, aparatura birotica si sisteme de protectie a valorilor umane si materiale;

√ Achizitionarea de instalatii/echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie, precum si sisteme care utilizeaza surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activitatilor pentru care a solicitat finantare;

√ Achizitionarea de instalatii de incalzire sau climatizare aferente spatiului de desfasurare a activitatii de comert, productie sau servicii;

√ Sunt eligibile  cheltuielile cu salariile, utilitatile ( energie electrica, consum apa, gaze, salubritate, abonament telefon si internet) , servicii de contabilitate si cheltuielile aferente chiriilor spatiilor de lucru, spatii de productie si spatii pentru prestari servicii si comert. Valoarea acestor cheltuieli ( salarii, utilitati, servicii de contabilitate si chirii) poate fi de maxim 30% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile.

√ Realizarea unei pagini web pentru prezentarea si promovarea activitatii, promovarea online a site-ului si cheltuieli inregistrare domeniu fara hosting, pentru societatile ce nu detin un alt site- valoarea eligibila de maxim 8000 lei

√ Active necorporale referitoare la brevete de inventie, francize, etichetare ecologica;

√ Cursuri de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale desfasurate in Romania sau in alta tara membra a Uniunii Europene – pentru asociatul/administratorul societatii aplicante (in limita a 3000 lei).

√ Taxa pe valoarea adaugata (TVA) nedeductibila pentru aplicantii neplatitori de TVA conform Codului Fiscal;

√ Consultanta pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii finantarii in cadrul prezentului program si implementarea proiectului

√ Programe software necesare desfasurarii activitatii pentru care se solicita finantare, inclusiv licente, in valoare eligibila de maxim 60.000 lei. Software-ul pentru comertul online este eligibil indiferent de codul CAEN pentru care se solicita finantarea , cu exceptia codului CAEN 6201 ( Realizare soft la comanda).

√ Cheltuieli pentru achizitionarea a doua placi informative cu privire la programul de finantare Start-up Nation, ce vor fi afisate la locul de implementare a proiectului. Valoarea maxima a acestora este de 500 lei.


Cere sa fii sunat de un consultant!


Firme Eligibile pentru Start Up Nation 2019

 

√  Societatile nou infiintate dupa 30.01.2017 ai caror actionari nu au mai detinut actiuni in alte societati cu acelasi domeniu de activitate in ultimii 2 ani.

√  IMM-uri (microinreprindere, intreprindere mica sau mijlocie) cu capital social integral privat.

√  Societatile infiintate pe teritoriul Romaniei, de persoane de cetatenie romana sau straina.

√  Societatile care nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru.

√  Societatile ai caror actionari majoritari NU au mai obtinut finantari nerambursabile de minimis de mai mult de 200.000 de euro in cadrul altor societati detinute, in ultimii 3 ani.

√  Societatile care, prin planul de afaceri isi asuma crearea a cel putin 2 locuri de munca destinate persoanelor defavorizate/somerilor/absolventilor dupa 1.01.2013.

√  Actionarii nu au mai avut calitatea de administrator sau asociat unic, intr-o societate comerciala care a fost declarata in insolventa sau faliment


Daca esti interesat de Fonduri Nerambursabile, asteptam mesajul tau!


Documente Necesare pentru proiectul TAU Start Up Nation 2019

√  Copie CUI – cu mentiunea conform cu originalul

√  Copie CI asociat – cu mentiunea conform cu originalul

√  Copie diploma de studii asociat

√  Certificat constatator furnizare informatii extinse START-UP NATION – se obtine de la Registrul Comertului sau online de pe portal ONRC

√  Ofertele de pret pentru toate bunurile pe care doriti sa le achizitionati prin proiect, recomandat este sa fie in lei –  oferte de pret trebuie sa fie semnate si stampilate de catre furnizor si sa contina urmatoarele informatii: produsul, caracteristici tehnice, pret. Este important sa se mentioneze servicii de montaj, transport, instructaj, etc, deoarece nu sunt eligibile.

√  CV-ul persoanei care va raspunde de implementarea proiectului – de regula este asociatul sau administratorul societatii.


Modalitati de Implementare Start Up Nation 2019

Programul de finantare ofera posibilitatea a 3 mecanisme de implementare astfel:

√   Cerere de plata (doar pentru achizitia de bunuri): furnizorii de echipamente livreaza si instaleaza/ pun in functiune la adresa de implementare  echipamentele prevazute in proiect, urmand ca dupa depunerea documentelor in cadrul ministerului, un reprezentant al acestuia sa faca deplasarea in teren pentru a atesta achizitiile. Ulterior acestei etape, intr-un termen de 45 de zile, ministerul va efectua platile in contul furnizorului/furnizorilor  sumele cheltuite.

√   Cerere de decont: întreprinzătorul realizează cheltuielile din banii proprii și apoi depune una sau mai multe cereri de rambursare prin care își recuperează banii investiți de la minister, dupa ce un un reprezentant al acestuia efectueaza deplasarea in teren pentru a atesta achizitiile.

√  Credit punte: Banca Transilvania, CEC Bank și BCR  vor acorda credite punte pentru finanțarea investitiilor prevazute in proiect, achitand integral atat furnizorii, cat si celelalte investitii bugetate prin planul de afaceri (chirii, salarii, etc), urmand ca apoi sa isi recupereze banii creditati de la minister, dupa ce al acestuia sa faca deplasarea in teren pentru a atesta achizitiile

O noutate in acest an, este legata de modalitatile de implementare a proiectului, respectiv introducerea posibilitatii de a solicita un avans de 30 % din valoarea proiectului. Cererea pentru avans se poate depune doar in primele 5 luni dupa semnarea acordului de finantare.  Celelalte variante raman valabile- creditul punte, achizitiile din fonduri proprii sau plata la termen a furnizorilor.


Pentru a verifica eligibilitatea in cadrul acestui apel de proiecte, transmite mesajul tau unui consultant Euro Map Consult sau programeaza chiar acum o intalnire la sediul nostru!


Daca esti interesat de Fonduri Nerambursabile, asteptam mesajul tau!